Werkwijze

  • January 14, 2021

 

Waarom?

Als je op zoek bent naar een keuken of kast op maat betekend dit vaak dat je niet kunt slagen bij de retailer. Dit kan meerdere oorzaken hebben:

  1. De afmetingen of situatie laten het niet toe; vaak werken de retailers volgens een stappen programma waarbij de kast of keuken per x aantal cm uitgebreid kan worden. De rest wordt weggewerkt met een lijst of koof. Bij ons kijken we niet naar de standaard maar naar wat U wilt en wat het beste uitkomt voor de situatie.
  2. Betere kwaliteit voor dezelfde prijs; waarbij grote keuken en meubelzaken massaal produceren proberen zij voor zo min mogelijk zo veel mogelijk te verkopen. Wij kijken alleen naar kwaliteit. We werken voornamelijk met Duitse en Zwitserse leveranciers waarvan we zeker weten dat de kwaliteit goed is. Bijvb bij de productie van ons plaat materiaal wordt er tot 2 maal zoveel hout gebruikt om 1 plaat te persen als bij de gemiddelde keukenwinkel. Dit betekend dat het materiaal niet alleen zwaarder is, maar ook stukken sterker.
  3. Het aanbod spreekt je niet aan; omdat we nergens aan vast zitten qua materiaal, maatvoering of stijl is nagenoeg alles mogelijk. Zijn er bijvb meerdere ontwerpen die je aanspreken, dan kunnen wij deze combineren tot je eigen unieke product.

Hoe werkt dat een maatwerk keuken of kast?

Bij iedere nieuw contact houden we een intake gesprek waarin we proberen af te tasten waarnaar je op zoekt bent en hoe we je daarin verder kunnen helpen.

Als we denken dat we je kunnen helpen dan is het voor ons van belang om de situatie te bekijken zodat we de afmetingen kunnen opnemen en een beeld krijgen van het huis en jullie stijl/smaak.

Hierna zullen we samen gaan kijken naar jullie wensen en hoe wij dit kunnen realiseren.

Als jullie zelf al informatie hebben verzameld (bijvb magazine’s of Pinterest) kunnen we dit bestuderen en dan een ontwerp maken.

Mochten jullie nog helemaal geen idee hebben van wat jullie mooi vinden dan zullen we daar samen proberen achter te komen.

Nadat het ontwerp is goed gekeurd kunnen we hier een (vrijblijvende) offerte voor maken. Deze krijgen jullie dan digitaal opgestuurd.
Als jullie de offerte hebben doorgenomen en akkoord gaan dan gaan we over tot productie.

Als de offerte toch hoger is uitgevallen dan verwacht, dan gaan we samen kijken naar hoe we dit toch binnen budget kunnen krijgen.
Doordat we met veel verschillende soorten materiaal werken hebben we nagenoeg voor ieder wel wat wils.

Zodra er een akkoord is bereikt gaan we de klus inplannen (het kan zijn dat indien het voortraject lang duurt de levertijd is toegenomen). Als jullie akkoord zijn met de levertijd zullen we overgaan tot aanbetaling.

Als de aanbetaling binnen is zullen we overgaan tot productie.

Indien we voor jullie project met andere onderaannemers rekening moeten houden of samenwerken is dit uiteraard geen probleem. Wij nemen dan contact op met de desbetreffende partij en zorgen dat alles geregeld wordt. Dus jullie hoeven zelf nergens meer achteraan.

Als alles op de rit staat en de planning akkoord is dan gaan we over tot productie. Hierbij zetten we de kast of keuken altijd eerst in elkaar bij ons in de werkplaats, zodat we zeker weten dat alles klopt als we komen monteren.

Voor de nieuwsgierige mensen onder ons is het altijd mogelijk om volgens afspraak even te kijken als we met jullie project bezig zijn. Dit is natuurlijk een ideaal moment om een beter beeld te krijgen van hoe het eindproduct eruit gaat zien.

Nadat alles is gecheckt en goedgekeurd gaan we over tot montage. We proberen 2 á 3 weken van te voren een exacte leverdatum af te spreken.

Zodra we klaar zijn met de montage en alles is naar tevredenheid afgerond dan volgt de eindafrekening.

Mochten we tijdens het project tegen onvoorziene zaken aanlopen (bijvb bij het slopen blijkt dat er meer aangepast of vervangen moet worden dan gedacht) zullen we ten alle tijden eerst met jullie overleggen voordat we dingen gaan aanpassen of uitvoeren. Dit zodat jullie nooit met onverwachte kosten komen te zitten.

Mocht onze werkwijze en portfolio je aanspreken, dan ben je altijd van harte welkom bij ons op de zaak voor een kop koffie en een gesprek.